Uw bedrijvengids
Internet

Verschil diamant en briljant

Diamanten zijn natuurlijke kristallen welke chemisch zijn opgebouwd uit koolstofatomen. Eigenlijk heeft een diamant volledig dezelfde chemische samenstelling als grafiet, hetgeen binnenin een potlood zit. Het verschil zit hem in de kristalstructuur. Grafiet is een smeerbaar kristal zodat je ermee kan schrijven. Bij elke potloodtrek komt er een beetje koolstof vrij dat op het papier blijft kleven. Diamant daarentegen is het hardste materiaal dat je in de natuur kan vinden.

 

Het verschil tussen een diamant en een briljant

 

De begrippen briljant en diamant worden vaak onterecht door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil tussen een diamant en een briljant? Ruwe diamanten zijn op zich niet geschikt om in juwelen te verwerken. Ze zijn namelijk dof en erg onregelmatig van vorm. Om van een ruwe diamant een schitterende edelsteen te maken, dient deze eerst te worden geslepen. Briljant is hiervoor de meest geliefde en dus meest gebruikte slijpvorm. Een diamant geslepen als een briljant is rond en telt 57 facetten waardoor het een mooi symmetrische schittering krijgt. Diamanten die worden verwerkt in juwelen zijn dus steeds geslepen diamanten.

 

Een diamanten ketting om levenslang van te genieten

 

Een diamanten hangertje of een ingebouwde diamant past zowel bij een zilveren als bij een gouden ketting. Opdat de diamant mooi tot zijn recht zou blijven komen, is het belangrijk dat de ketting die de diamant draagt goed wordt onderhouden. Een gouden ketting heeft eigenlijk weinig tot geen onderhoud nodig. Zilver daarentegen gaat na verloop van tijd dof en zwart worden door de reactie met zuurstof uit de lucht. Van tijd tot tijd moet je een zilveren ketting dus schoonmaken. Een zilveren ketting kan je schoonmaken met wat citroensap of azijn of door het zachtjes schoon te wrijven met wat tandpasta. Bewaar je diamanten ketting ’s nachts ook in een aluminium potje of wikkel het in wat aluminiumfolie en je kan je leven lang schitteren.

https://123sieraad.nl