Uw bedrijvengids
Image default
Marketing

Interactive video platforms

Je wil bij de tijd blijven en zorgen voor meer engagement met je doelgroep. Dat is goed voor je bedrijf en natuurlijk vooral voor het geld. Dan weet je dat je met interactieve video aan de slag moet. Misschien ben je al zover, heb je al de dingen klaar liggen voor het maken van je interactieve video. Maar welke interactieve video platforms zijn er en wat kun je daarmee? Dat is misschien nog een uitdaging om te achterhalen. Het aanbod is namelijk best groot en ieder interactieve video platform biedt andere dingen en vraagt andere prijzen. 

 

Gratis platforms

Er bestaat een aantal gratis interactive video platforms. Daarvan zijn Vizia en Eko Studio echt geheel gratis. Het zijn geen proefversies of tot een bepaald aantal video’s waar je niet voor hoeft te betalen. De gehele platformen zijn gratis. Vizia is een simpel interactief video platform. Eko Studio is vooral bedoeld voor muziek- en entertainment video’s en is ook vrij basis. Het lijkt op Adventr, maar Adventr is wat uitgebreider. 

 

Adventr heeft ook een gratis variant. Daarmee mag je tot 10 minuten video’s maken en maximaal 2 per maand. Wil je langere video’s of meer projecten, dan zijn er betaalde abonnementen voor dit interactieve video platform. Vidzor heeft ook een gratis variant, maar dan heb je wel een watermerk in je interactieve video. Bovendien horen er ook advertenties bij dit interactieve video platform. 

 

Betaalde platforms

Dan zijn er ook nog talloze betaalde interactieve video platforms. Meestal betaal je een bedrag per maand. Sommige aanbieders geven je dan de mogelijkheid om onbeperkt interactieve video’s te maken, andere aanbieders hebben beperkingen in het aantal minuten of video’s voor bepaalde prijzen. Soms betaal je zelfs per video. En dan zijn er nog aanbieders waarmee je contact moet opnemen om te achterhalen wat je daarvoor betaalt. Voorbeelden van betaalde interactieve video platforms zijn TouchCast Studio, Spott, Verse en HiHaHo