Uw bedrijvengids
Mode en Kleding

Vest bedrukken voor je bedrijf of vereniging, waar op letten?

Het is ontzettend fijn om een vest te dragen bij koud weer of weersomstandigheden waarbij de temperatuur nogal schommelt. Voor bedrijven en verenigingen is een vest een ideaal kledingstuk om te laten bedrukken. Je kunt het bijna ieder seizoen wel dragen, waardoor je niet hoeft te investeren in veel verschillende kledingstukken om die herkenbaarheid en uniforme uitstraling te realiseren. Maar waarop moet je letten wanneer je een vest laat bedrukken? Er zijn zoveel verschillende aanbieders voor het bedrukken van vesten. Wij helpen je bij het maken van een keuze tussen deze zee van websites waar je vesten kunt laten bedrukken. Door aan te geven op welke punten je dient te letten. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de verschillende aanbieders.

Wat is de minimale afname hoeveelheid?

Een eerste punt waarmee je duidelijkheid krijgt over het bedrijf waarvan je bezoekt, is wanneer je kijkt naar de minimale afname hoeveelheid. Er zijn bedrijven die zich richten op kleine oplages, waar je vanaf 1 vest kan laten bedrukken. Maar ook bedrijven waar je minimaal 6 of een veelvoud hiervan aantal vesten moet laten bedrukken. Je kunt hierbij denken dat het flauw is dat sommige bedrijven het niet aanbieden om kleine oplages te drukken. Echter zit hier een gedegen financiële reden achter. Het is namelijk heel duur om de machines in de drukkerij in te stellen voor het bedrukken van kleine hoeveelheden. In de praktijk zul je zien dat bedrijven die een minimale afnamehoeveelheid stellen, zich meer richten op bedrijven, verenigingen en grootverbruikers. Ten opzichte van de particuliere markt stellen bedrijven en verenigingen hogere eisen aan de kwaliteit van het drukwerk. Wanneer je vesten wil gaan bedrukken voor een evenement, bedrijf of vereniging kun je daardoor het beste kiezen voor een bedrijf dat een minimale afnamehoeveelheid stelt. De particuliere markt kent andere behoeften, waarbij om de kosten te drukken, een goedkopere maar minder duurzame druktechniek wordt gebruikt. 

Welk vest laten bedrukken en wat kost het?

Bij het uitzoeken van een geschikt vest dien je in eerste instantie te kijken naar een vest dat jullie aanspreekt, waarbij de pasvorm aansluit op het gewenst gebruik. Maar ook kan er worden gekozen door een merk te kiezen en vervolgens hierbij een keuze te maken tussen de verschillende modellen. Gildan en Clique zijn zeer populaire bedrijfskleding merken. Deze merken kennen een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het zijn de merken die het meest worden verkocht, en bieden een ruim assortiment. Het voordeel van het kiezen van een populair vest, is dat je de prijzen van een onbedrukt vest makkelijk kan vergelijken met andere aanbieders. Dit gaat minder makkelijk bij vesten van minder populaire merken, omdat deze niet bij elke aanbieder in het assortiment zijn opgenomen. 

Prijzen voor het bedrukken laten zich niet altijd gemakkelijk met elkaar vergelijken. Dit komt onder meer doordat je bij sommige aanbieders moet aangeven in hoeveel kleuren je de afbeelding wil afdrukken, en de prijs hier afhankelijk van is. Waarbij anderen ook drukkosten rekenen of administratiekosten voor het instellen van de drukmachines. Om een goed beeld van de kosten te krijgen, kun je bij grote ordervolumes het beste offertes opvragen van de diverse partijen, waarbij je ook vraagt welke druktechniek er zal worden gebruikt en in hoeveel kleuren het logo zal worden bedrukt.

Wat is de kwaliteit van het drukwerk?

Er zijn meerdere druktechnieken waarmee vesten kunnen worden bedrukt. De technieken die het meest worden toegepast zijn de zeefdruk- en transferdruk. Hierbij geldt dat de zeefdruk betere resultaten geeft op de lange termijn. De kleuren blijven langer goed ondanks het uitwassen en er is niet sprake van vaal worden van de bedrukking. Kies daarom voor bedrijfskleding altijd voor een transferdruk. Wanneer je vesten koopt voor een evenement of vereniging waarbij de vesten minder vaak zullen worden gedragen, voldoet een transferdruk ook. Hiermee ben je in dat geval iets minder kwijt aan kosten.

Hoe snel worden de vesten geleverd?

Tenslotte wil je natuurlijk ook dat de vesten snel worden geleverd. Doorgaans geldt een standaard levertijd van ongeveer 5 werkdagen. Echter beiden sommige aanbieders ook een spoeddienst aan. Dan worden de vesten, uiteraard tegen een hoger tarief, voor je bedrukt binnen een enkele of twee werkdagen. Waardoor je gemakkelijk bij bestellingen kunt maken of bij haast de bedrukte vesten toch nog op tijd in huis hebt.