Uw bedrijvengids
Toerisme

Wat te doen in Twente?

Twente, die prachtige regio in het oosten van het land, is perfect voor wie de files, werkstress en drukte van de stad achter zich wil laten om tot rust te komen. Het grote aantal natuurgebieden (waarvan enkele Nationale Parken) en landgoederen zijn doorkruist door eindeloze wandel- en fietspaden, waardoor je eindeloos van de natuur kunt genieten. Misschien stop je wel even, om ergens onder een boom een paar uur in het niets te staren. Heerlijk!

Maar niet iedereen houdt ervan om in de natuur “niets” te gaan zitten doen. Misschien ben je samen met je geliefde om samen nieuwe herinneringen op te bouwen. En als je met het gezin een weekendje weg bent, is dat natuurlijk geen optie. Want de kinderen willen ontdekken en spelen. Dan is het wel zo handig als er iets te doen valt.

Daarover hoef je jezelf in Twente geen zorgen te maken. In deze regio is het hele jaar wel wat te beleven.

Cultuur en historie

Ontdek de rijke cultuur en historie van de regio in één van de vele musea. Bezoek landgoederen en kastelen. Beleef het leven van vroeger in openluchtmuseum Ootmarsum. Of ontdek juist de moderne cultuur in één van de kunstmusea.

Met kinderen

Op pad met kinderen? Bouw samen, met je blote handen, een boomhut. Speel indoor-midgetgolf in het donker. Ga boulderen of oefen je skills als brandweerman. Of verbaas je over de wonderen der techniek bij Docet Wonderryck.

Kom tot jezelf

Ben jij van de actieve ontspanning? Misschien is een outdooractiviteit jouw manier om tot jezelf te komen. Maar wat te denken van een mindfull Yoga-retreat of een bezoekje aan een spa of sauna?

Zoveel te doen, je zult een keer terug moeten komen naar Twente

Hierboven hebben we een paar dingen genoemd die je kunt doen in Twente. Maar ja, dat is maar een heel kleine selectie. Voor een kort artikel zoals dit eigenlijk té veel. En eigenlijk ook teveel voor een lang weekend. Om alles wat Twente te bieden heeft te ervaren heb je meer tijd nodig.

Maar het begint bij je eerste bezoek, dan zul je verliefd worden op onze regio. Kijk op www.visittwente.nl en laat je verrassend door het uitgebreide aanbod aan activiteiten in Twente. Boek gelijk je eerste verblijf. Enne…geen stress he..je hoeft écht niet alles in één keer te doen. FOMO kennen we niet in Twente. Kom gewoon wat vaker naar Twente. Zo ver rijden is het niet, tenslotte.

https://www.visittwente.nl/