Uw bedrijvengids
Toerisme

Een weekendje Overijssel met de kinderen

Als Randstedeling is het makkelijk te vergeten dat er nog een hele wereld buiten de Randstad is. Befaamd zijn de grappen over Amsterdammers die geen stap buiten “De Ring” durven te zetten. Maar wat loop je allemaal mis, wanneer je de blik alleen maar op de Randstad richt?

Veel, heel veel. Overijssel is een prima excuus om de drukte van de Randstad eens achter je te laten. Wanneer je hier in de provincie door de natuur loopt, zie je niets dan natuur. Geen industriegebieden aan de horizon, geen hoge torenflats in de verte. En al helemaal niet elke 5 minuten het gebulder van een opstijgend of landend vliegtuig. In Overijssel kun je nog gewoon rust vinden. Dat maakt een fietstochtje over het uitgebreide fietsroute-netwerk tot een verademing. Zo zie je nog eens wat van de wereld. En de lunch? Dat wordt natuurlijk een heerlijke picknick in het groen.

Rust en reuring

Denk nu niet meteen dat de “rust” in Overijssel betekent dat er geen bal te beleven valt , juist wel. Overijssel kent een groot aantal leuke activiteiten en attracties. Door de unieke combinatie van rust en reuring is Overijssel ook voor een weekendje met de kinderen een geweldige bestemming.

Verblijf op één van de vele leuke familiecampings en maak uitstapjes naar een van de pretparken of naar een van de vele zorg- of kinderboerderijen. Of probeer iets nieuws en ga lekker samen “Klootschieten”. Geen zorg, klootschieten is een actieve bezigheid buiten de deur die een stuk minder pijnlijk is dan de naam doet vermoeden.

Sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek of met een frietje op het terras van de camping.

Een weekendje in Overijssel is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de stress, de drukte en de waan van alledag. Kom naar het oosten voor een weekendje Overijssel waarin je alleen maar hoeft te genieten. Op www.visitoost.nl kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om jullie korte break te plannen. Van bereikbaarheid tot activiteiten, van overnachtingen tot eten&drinken.

Tot snel, in Overijssel!

https://www.visitoost.nl