Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Welke aanhangwagen moet ik gebruiken?

Welke aanhangwagen moet ik gebruiken?

Wil je een aanhangwagen kopen maar je weet niet wat je kopen moet? Voor elke klus is er wel een geschikte aanhanger beschikbaar. Er is een uitgebreid aanbod van aanhangers. De juiste kopen hangt af van wat je wilt vervoeren. Ben je van plan een zware lading te vervoeren (denk bijvoorbeeld aan auto’s, machines, bouwmaterialen, zand of grind), een aanhanger met een hoog laadvermogen moet je dan hebben zodat jouw aanhanger de lading wel aankan. Logisch toch? Dat blijkt dus minder waar te zijn. De keuze is reuze en er moet dus goed over nagedacht worden. Een aanhanger kopen is nog een lastige opgave dus in deze blog zullen we een verschillend aantal aanhangers aanbod en de verschillen gaan we aan jou uitleggen om zo de keuze misschien wat eenvoudiger te maken.

De bakwagen en plateauwagen, wat is het verschil?

De meest gebruikte aanhangers zijn de bakwagens en plateauwagens. Deze aanhangers vallen in de smaak bij zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Wat is nou precies het verschil tussen deze twee type aanhangers? Bij een bakwagen zitten de wielen naast de laadbak en bij een plateauwagen zitten de wielen onder de laadbak. Klinkt als een klein verschil maar omdat bij een plateauwagen de wielen aan de onderkant zitten kan je ook de zijborden inklappen, laden en lossen met een heftruck word zo ook gemakkelijker gemaakt. Dit is dus iets wat niet bij een bakwagen kan. De bakwagens worden daarom ook vaak gebruikt door particulieren, die hun aanhangers willen gebruiken voor huis en tuin.

Het verschil tussen een autotransporter en een multitransporter

De zeer veelzijdige aanhangers die je voor bijna alle klussen in kan zetten zijn de multitransporters. Deze worden vaak gebruikt bij het vervoeren van bijvoorbeeld auto’s en machines maar kan ook goed functioneren als normale plateauwagen. De multitransporter wordt vaak uitgerust met oprijplaten en een lier. De borden zijn vervangen door een reling bij de autotransporter of de aanhanger is volledig vlak. Het verschil is ook de reling bij de autotransporter vergeleken met de borden van de multitransporter. De reling van een autotransporter is wel ideaal voor het zekeren van de auto.

Wil je alleen maar machines gaan vervoeren? Dan is een machinetransporter wat voor jou! De reden daarvoor is omdat deze een grote oprijklep heeft, dit maakt deze aanhangers ideaal om voertuigen met een ongelijke wielbasis of brede wielen gemakkelijk op de aanhanger te rijden.

Een kipper aanhanger

De kipper aanhangers zijn ideaal wanneer je een aanhangwagen veel gebruikt en de aanhanger vaak moet laden en lossen. Echte professionals kiezen daarom vaak voor kipper aanhangers. Alle voordelen van een plateauwagen heeft de kipper, alleen komt de kiepende functie van de laadbak er nog bij. Als er vaak grind of groenafval uitgeladen moet worden is dit natuurlijk super handig. Dit scheelt enorm veel tijd en natuurlijk ook moeite.

Een kipper kan achterwaarts kippen maar dit kan ook driezijdig. Een kipper kan je ook op allerlei verschillende manieren bedienen.

Manieren om een kipper te bedienen

  • (J) handpomp

  • (P) elektrisch (extern laden) en handpomp

  • (N) elektrisch (extern laden)

  • (R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening

  • (S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

Zijn er nog meer aanhangers?

Natuurlijk zijn er nog meer type aanhangers die nog niet voorbij zijn gekomen. De motortrailer om mee te beginnen is een ideale aanhanger om te gebruiken als je op vakantie gaat en zo op deze manier al die saaie kilometers op de snelweg kan voorkomen.

De bagagewagen kan natuurlijk niet achterblijven als je denkt aan een aanhanger voor de vakantie. Deze aanhangers zijn ideaal om spullen veilig en droog mee te nemen. Je kan gemakkelijk bij de gehele lading door de deksel aan de bovenkant.

Aanhangwagendirect is de specialist!

Twijfel je nog over welke aanhanger je nodig bent? Neem dan gerust contact op met een aanhanger specialist, bijvoorbeeld Aanhangwagendirect.nl. Deze specialist heeft een groot assortiment met goede kwaliteit aanhangers. De aanhangers van Aanhangwagendirect bestaan uit merken zoals Humbaur, Eduard en Anssems. Neem gemakkelijk en snel contact op met de klantenservice en krijg een vrijblijvend advies.