Uw bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe je een gezonde en sterke beukenhaag kunt kweken en onderhouden

Een beukenhaag is een populaire en mooie manier om privacy te creëren rondom je huis en tuin. Het is echter belangrijk om de haag goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze gezond en sterk blijft. In deze blog delen we enkele tips over hoe je een gezonde en sterke beukenhaag kunt kweken en onderhouden of voor jouw gemak gewoon een beukenhaag bij Hoge Hagen kopen.

Voordat je begint met het kweken van een beukenhaag, is het belangrijk om de juiste planten te kiezen. Er zijn verschillende soorten beukenhaag beschikbaar, zoals de groene beuk en de rode beuk. Bij Hoge Hagen kun je terecht voor hoogwaardige beukenhaagplanten die geschikt zijn voor alle soorten tuinen en landschappen. Hier zijn enkele tips om een gezonde en sterke beukenhaag te kweken en onderhouden:

Plant op de juiste manier

Het is belangrijk om de juiste planttechniek te gebruiken bij het planten van de beukenhaag. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Graaf een geul die diep en breed genoeg is om de wortels van de planten te huisvesten.

 • Meng compost door de grond om de bodem te verbeteren.

 • Plaats de planten in de geul en vul deze op met aarde.

Snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een beukenhaag. Hier zijn enkele tips om de haag op de juiste manier te snoeien:

 • Snoei de haag minstens één keer per jaar. Dit kan het beste worden gedaan in de late lente of vroege zomer.

 • Snoei de bovenkant van de haag smaller dan de onderkant om te voorkomen dat de bovenkant te zwaar wordt en instort.

Voeden

Het is belangrijk om de beukenhaag van voedingsstoffen te voorzien om ervoor te zorgen dat deze gezond blijft. Hier zijn enkele tips om de haag van voeding te voorzien:

 • Breng in het voorjaar een laag compost aan rond de basis van de planten.

 • Gebruik een meststof speciaal ontworpen voor hagen en volg de aanbevolen instructies voor toepassing.

 • Vermijd overbemesting, omdat dit kan leiden tot overmatige groei en zwakte van de haag.

Ongediertebestrijding

 • Hoewel beukenhagen over het algemeen gezond zijn, kunnen ze soms worden aangetast door ongedierte. Hier zijn enkele tips om ongedierte te bestrijden:

 • Gebruik een insecticide speciaal ontworpen voor hagen en volg de aanbevolen instructies voor toepassing.

 • Voorkom dat ongedierte zich vestigt door regelmatig de grond rond de haag schoon te maken en dood hout te verwijderen.

Het kweken en onderhouden van een gezonde en sterke beukenhaag is niet moeilijk, maar het vereist wel enige toewijding en aandacht. Door de haag op de juiste manier te planten, water te geven, te snoeien, te voeden en ongedierte te bestrijden, kun je ervoor zorgen dat deze er gezond en mooi uitziet. Als alternatief voor een beukenhaag kan ook de Portugese laurier worden gebruikt, die een mooie en winterharde optie is voor privacy rondom het huis. Bij Hoge Hagen kun je terecht voor zowel Portugese laurier in Nederland, als hoogwaardige planten en professioneel advies voor het kweken en onderhouden van hagen.

 

https://www.uwbedrijvengids.nl/Hoe-je-een-gezonde-en-sterke-beukenhaag-kunt-kweken-en-onderhouden/