Uw bedrijvengids
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is KLIC DWG?

Ondergrondse kabels en leidingen spelen vaak een grote rol bij technische projecten. De ondergrondse situatie kan namelijk aangepast worden en een project in de knoei brengen. Het is dus heel belangrijk om de kabels en leidingen te kunnen integreren in een projecttekening. Via een Klic-melding kan kabel- en leidinginformatie worden opgevraagd bij het kadaster, dit is een van de manieren waarop je het te zien kunt krijgen. Het kan vervolgens met KLIC DWG eenvoudig geïmporteerd worden in jouw tekening. Je moet het tegenwoordig ook converteren naar DWG en dit is een ander verhaal. Je kunt het eenvoudig bij verschillende aanbieders converteren naar een DWG bestand. Hoe werkt dit? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt het?

Je kunt een KLIC converteren naar DWG via verschillende aanbieders. Je kunt het namelijk slepen in het programma en het wordt dan automatisch omzet in een DWG bestand. Je kunt het in een zip-bestand laten omzetten. Na een paar minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied. Het nieuwe bestand bevat afhankelijk van het gekozen pakket een CAD-bestand, deze kan ook weer geimporteerd worden. Je hebt op het internet verschillende aanbieders waarbij je dit kunt doen. Het kan handig zijn om deze met elkaar te vergelijken, zodat je ook aan de slag kunt gaan met het converteren.

Wat is een KLIC melding?

Een KLIC-melding is een meklding die u doet aan het kadaster. Deze melding doe je eigenlijk alleen voordat je gaat graven. Het is wettelijk verplicht wanneer je gaat graven met een machine. Met een KLIC melding weet u namelijk zeker dat er geen leidingen of andere dingen in de grond zitten. Dit kan het kadaster zien en je moet de KLIC-melding ook doen bij het kadaster. Zonder een goedkeuring van het kadaster, mag er ook niet gegraven worden. Je hebt op het internet ook verschillende aanbieders, waarbij je alle KLIC meldingen in een systeem hebt zitten. Dit maakt het een stuk overzichtelijker en je weet op deze manier zeker waar je precies mag graven, ideaal toch?

https://misterklic.nl/